Info

Tack Sverige - De största idrottsprofilerna berättar sin historia

I podcasten Tack Sverige berättar Sveriges största idrottsprofiler sin historia. Vi vill ta reda på mer om personerna bakom alla svenska medaljer och vad som brukar kallas för "det svenska idrottsundret". Svensk idrott är unik, men vad är det som gör Sverige så framgångsrika? http://tacksverige.libsyn.com
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Tack Sverige - De största idrottsprofilerna berättar sin historia
2016
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2016
Sep 27, 2016

Del 1 i avsnitt 47 med Thomas Rundqvist. Han kom till Färjestad BK 1977. 39 år senare är Thomas Rundqvist fortfarande kvar i föreningen. Tack Sverige åkte till Karlstad för att träffa en av Färjestads största spelare genom tiderna.

På en lång meritlista finns 2 VM-guld och 2 OS-brons med Tre Kronor. Han vann 3 SM-guld med Färjestad och har tagit emot både guldpucken och bragdguld. God lyssning! 

OBS! Avsnitt 47 är uppdelat i 3 olika delar. Här i del 1 får vi en närmare presentation av Thomas Rundqvist och vad han jobbar med idag. I del 2 berättar Rundqvist om en fantastisk hockeykarriär och i del 3 pratar vi om livet efter spelarkarriären, Färjestad BK och framtiden.

Schema med hålltider kommer snarast möjligt.

MISSA INTE del 2 och 3 med Thomas Rundqvist. Alla delar och tidigare avsnitt finns på hemsidan http://tacksverige.nu.

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
 
#tacksverige
Sep 27, 2016

Del 2 i avsnitt 47 med Thomas Rundqvist. Här i del 2 berättar Rundqvist om en lång och framgångsrik spelarkarriär i både klubb och landslag.

Thomas Rundqvist berättar om flytten till Färjestad och klubbens första SM-guld 1981. Hör om framgångarna i Tre Kronor och VM-guldet i Åbo 91 när Rundqvist var lagkapten. Lyssna på minnen från uppväxten, NHL-äventyr och mycket annat.

Schema med hålltider kommer snarast möjligt.

MISSA INTE del 1 och 3 med Thomas Rundqvist. Alla delar och tidigare avsnitt finns på hemsidan http://tacksverige.nu.

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
 
#tacksverige
Sep 27, 2016

Del 3 i avsnitt 47 med Thomas Rundqvist. I del 3 berättar Rundqvist om tiden efter karriären som hockeyspelare, om klubben och familjen Färjestad och framtiden.

Sportchef, marknadschef och ungdomsansvarig är några exempel på roller i en framgångsrik karriär även utanför isen. Färjestad har vunnit 9 SM-guld och Thomas Rundqvist har bidragit till samtliga.

Schema med hålltider kommer snarast möjligt.

MISSA INTE del 1 och 2 med Thomas Rundqvist. Alla delar och tidigare avsnitt finns på hemsidan http://tacksverige.nu.

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
 
#tacksverige
Sep 19, 2016

Avsnitt 46 med Niklas Hjalmarsson. Han rankas som en av världens bästa backar i världens bästa liga. Det här är berättelsen om hur killen från Russnäs i Småland tog sig till Chicago och vann 3 Stanley Cup innan han fyllt 30 år.

Vi pratade om livet i USA, landslaget Tre Kronor, drivkraften och framtiden. Vi gräver även djupare i förvandlingen av Chicago som organisation och varför laget ofta är bäst när det gäller.

Hjalmarsson avslöjar även vem som sköter musiken i omklädningsrummet, han hyllar både Pavel Datsyuk och Sarah Sjöström samt minns tillbaka till Bengan Boys. God lyssning!

Innehåll och hålltider: 
Del 1:1
– Välkommen och intro. 00:00 - 04:13.
Del 1:2 – Snabbfrågor. 04:13 – 18:13.
Del 1:3 – Uppväxt, juniorkarriär och flytt till HV71. 18:13 – 29:12.
Del 1:4 – Vägen till NHL och Chicago Blackhawks via AHL. 29:12 - 38:25.
Del 1:5 – Chicagos förvandling som klubb, Hjalmarssons utveckling och framtid. 38:25 - 46:51.
Del 1:6 –
Hjalmarssons drivkraft och nycklarna till Chicagos framgångar. 46:51 - 51:02.
Del 1:7 –
Landslagskarriären med Tre Kronor, World Cup och VM. 51:02 - 58:03.
Del 1:8 –
Framtiden för svensk ishockey, slagsmål och huvudtacklingar. 58:03 - 63:45.
Del 1:9 –
Vad gör svensk idrott framgångsrik, svenska idrottsögonblick, förebilder, doping, ideella ledare. 63:45 - 71:14.
Del 1:10 –
Önskemål gäster och avslutning. 71:14 - 74:47.

MISSA INTE avsnitt 44 där Niklas Hjalmarsson är gäst i ett specialavsnitt och ger sin syn på World Cup i Toronto (17 september - 1 oktober).

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
 
#tacksverige
Sep 12, 2016

Del 1 i avsnitt 45 med Anton Strålman. Tack Sverige har träffat Anton Strålman som till vardags spelar i NHL med Tampa Bay. Vi pratade om World Cup och Strålmans roll i laget. Strålman berättar även om målsättningen både med landslaget och i klubblaget Tampa Bay. När får Strålman lyfta Stanley Cup-pokalen? 

Missa inte del 2 i avsnitt 45 med Erik Gustafsson.

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
Sep 12, 2016

Del 2 i avsnitt 45 med Erik Gustafsson. Tack Sverige har träffat backen Erik Gustafsson som till vardags spelar i Chicago Blackhawks (NHL). Gustafsson berättar om tankarna inför säsongen 16/17 och målsättningen att etablera sig i NHL. Förra säsongen spelade Gustafsson 41 matcher för Chicago Blackhawks och fick även chansen att spela VM med Tre Kronor. 

Missa inte del 1 i avsnitt 45 med Anton Strålman.

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
Sep 5, 2016

Del 1 i avsnitt 44 med Niklas Hjalmarsson. Tack Sverige har träffat Niklas Hjalmarsson som berättar om sina tankar inför World Cup. Niklas berättar bland annat om sin egen roll i laget, målsättning, synpunkter på upplägget och varför det finns med mixlag i turneringen. God lyssning! 

Missa inte del 2 i avsnitt 44 med Johnny Oduya. Vi kollar läget med Oduya som snart ska spela sitt andra år för Dallas i NHL. Hur känner Oduya inför World Cup nu när han inte fick plats i truppen? 

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 
Sep 5, 2016

Del 2 i avsnitt 44 med Johnny Oduya. Tack Sverige har träffat Johnny Oduya som berättar om första året i Dallas och hur han ser på framtiden. Oduya berättar även hur han ser på World Cup, nu när han inte fick någon plats i truppen. 

"Känslan av att det krävs lite lite till, men ändå att vi har vad som krävs"

Missa inte del 1 i avsnitt 44 med Niklas Hjalmarsson. 

Skicka gärna feedback till kontakt@tacksverige.nu 

 

 

1