Info

Tack Sverige - De största idrottsprofilerna berättar sin historia

I podcasten Tack Sverige berättar Sveriges största idrottsprofiler sin historia. Vi vill ta reda på mer om personerna bakom alla svenska medaljer och vad som brukar kallas för "det svenska idrottsundret". Svensk idrott är unik, men vad är det som gör Sverige så framgångsrika? http://tacksverige.libsyn.com
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Tack Sverige - De största idrottsprofilerna berättar sin historia
2016
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 18, 2016

Schema med hålltider Avsnitt #24 (Del 2) – Rikard Grönborg: 
Del 3:1 – Svensk ishockey framgång & framtiden 00:00 - 11:03
Del 3:2 – Idrottens värdegrund, folkrörelsen & ideella ledare 11:03 – 15:54.
Del 3:3 – Backspegeln, Sveriges bästa idrottare, 15:54 – 22:22.
Del 3:4 – Doping, Nicklas Bäckström & andra kulturer 22:22 - 27:21. 
Del 3:5 – Avslutning med auktion & Hall of Fame ideella ledare 27:21 - 30:35.

I avsnitt #24 möter vi Sveriges förbundskapten för Tre Kronor, Rikard Grönborg. Tack Sverige gjorde ett besök på Svenska ishockeyförbundet i Johanneshov för att ta pulsen på Sveriges nya förbundskapten i ishockey.

Efter VM i maj 2016 tar han över rodret efter Pär Mårts. Första uppdraget blir bästa tänkbara med World Cup i Kanada hösten 2016. Tack Sverige var nyfikna på att ta reda på mer om mannen med dubbla medborgarskap som ska leda det svenska ishockeylandslaget mot nya framgångar.

Med en bakgrund som en lovande ishockeyspelare valde Rikard Grönborg att satsa på studierna. Häng med på ett samtal om uppväxten i Huddinge, ett 20 år långt äventyr i USA, hur han hamnade i tränarbåset och fick jobbet alla tränare drömmer om. I del 2 av intervjun ger Grönborg sin syn på svensk ishockey och svensk idrott.

Han har vunnit VM-guld, OS-silver, 2 JVM-silver och nu ska kapten Grönborg styra Tre Kronor mot nya medaljer. Hör Rikard Grönborg berätta sin historia i Tack Sverige.

Missa inte veckans auktion till välgörenhet! Grönborg har bland annat gett bort en unik träningsoverall från Tre Kronor använd under OS i Sotji 2014. Auktionen startar tisdag 19 april och avslutas onsdag 27 april klockan 20. Enligt Grönborgs eget önskemål så går alla pengarna från auktionen till Hjärt-Lungfonden. Vi uppdaterar hemsidan http://tacksverige.nu med mer info och länkar till Tradera.  

MISSA INTE DEL 1! :) 
 
God lyssning!  
0 Comments